zondag 17 juni 2007

Surching for courage in this folly!

Ladies and Gentlemen! Imagine ... De spreekstalmeester vraagt uw aandacht!
U luistert naar het begin van scene 2: "De koning, de stokken en de vogels" met aan het einde van scene 4: "Wanorde in Frankrijk": "De grote zoektocht naar moed is begonnen. Moed temidden van gekte."

Lieve lezers,

Het gaat nog steeds over Ça Ira in Nederland. En het gaat inmiddels over de moeizame periode waar we nu middenin zitten, om Ça Ira ook daadwerkelijk op de planken te krijgen. Maar dat is ook 'Revolutie', change your mind and sing!
Ik praat jullie graag even bij. Koor, orkest, locatie, geluidseffecten, solisten ... en afzeggingen. Ik begin er al aan te wennen. Zoek naar moed om steeds een stapje verder te zetten, mij onbekende mensen te mailen of te bellen, met de vraag: doet u mee op 5 mei 2008? Het probleem zit em in het feit, dat we pas halverwege de maand mei konden starten met de daadwerkelijk en gerichte benadering van de muzikanten en vocalisten.
En iedereen is dan al een heel eind op weg met de eigen planning 2007/2008, of heeft die planning al rond.
Mijn vraag gooit dan ineens roet in het eten. Deze week deed Will Jan Pielage (Peak Audio) er nog een schepje bovenop. Vanuit zijn vakgebied keek hij met ons mee en beluisterde Ça Ira voor het eerst. Hij had aan nog geen 5 minuten muziek (geluidseffecten) genoeg om met een aardig statement te komen: Ça Ira kan niet zonder versterking. Tel de geluidseffecten deze week en stuur ze me snel op. Ik tellen: 134! Hier zien jullie enkele voorbeelden: VS3WindStereo, WolfHowl, DogBark, Rooks, Thunder, CrowdAww, BirdBlack, WindowOpenWood, BirdSkylark, ThunderCrash, RainSteady, MarchingStep, CannonFire, WooshExplode, KidsCheer, ClockTickTock, Sribble, WavesContinuous, Seagull, BoatBowBigSplash, WhipCrash, GunFire, Riflecocks en als laatste GuillotineLong/Short/Fast/Ring.

Gelukkig houdt het daarmee niet op. Ook als het om wat voor reden dan ook, nìet lukt op Bevrijdingsdag 5 mei 2008 Ça Ira te kunnen uitvoeren, gaat het leven gewoon verder. Zoals Roger Waters schrijft: "... zoals de golven rustig van eb naar vloed gaan ..." Maar, schrik niet, zover is het nog niet. Pas op 16 augustus (zet die datum maar in de agenda) gaan de lichten òf uit òf vol aan. Ik hoop het laatste. Deze prachtige muziek verdient het beluisterd te worden door heel veel heel veel mensen.

Tot volgende week!

Joke

Geen opmerkingen: