zaterdag 23 februari 2008

FLO

Ik ga niet over vlooien schrijven, maar over Flo.
Over wat ik las in Flo van september 2005. Lag bij ons in de lektuurmand in de WC, zit nu veilig opgeborgen in de documentatiemap Ça Ira. Het kan verkeren.
Op bladzijde 26 en 27 lees ik: Honderd kilometer kabel alstublieft. De grasmat moet worden beschermd tegen achtduizend springende voeten. Uit 160 microfoons komt het geluid binnen. Er komen 52 muzikanten bij. Er worden 194 walkietalkies gebruikt. Er gaan vier volle kledingrekken naar de stomerij. De catering verzorgt twee keer per dag een verse maaltijd. Op drie videoschermen kan het publiek meekijken. 450 bewegende lampen zorgen ervoor dat iedereen het goed kan zien. Er is 100 kilometer electriciteitssnoer nodig en er worden meer dan zestig A4’tjes verspreid. Hallo Rotterdam! Há, last but not least. Daar redden wij het niet mee. Hallo Den Haag! Op dit moment ligt er 22 kg papieren noten in mijn woonkamer. Van de hand van Roger Waters. 22 kg noten veranderen dit weekend in 64 orkestpartijen, die op de lessenaars van het Tilburgs Begeleidingsorkest belanden. Waarna al die noten door de lucht tot klinken zullen worden gebracht. Bijzondere noten, die nog niemand live in Nederland heeft gehoord.

En, de man die streeft naar perfectie als het gaat om geluid, Will-Jan Pielage, zal erbij zijn.
Voor Ça Ira for War Child de uitdaging aangaan. De opbouw in de theaterzaal voor z’n rekening nemen. Ervoor zorgen dat er die ene keer niets mis gaat. Ga er maar aan staan!
Ieder z’n vak. De zanger, de violist, de geluidstechnicus, de belichter, de dirigent, de garderobe-mevrouw-meneer, we werken allemaal gewoon samen om Hallo Den Haag! tot een groot succes te maken. Waar blijven de adressen van fans die willen flyeren??!!

Oh ja, TIP. Hou de site van Bert www.rogerwaters.eu in de gaten. Valt binnenkort wat te verdienen: CU in Den Haag!

Geen opmerkingen: