dinsdag 29 april 2008

Queensday!

Queensday, thanks to Rosemarie!

Hebben jullie dat ook? Dat speciale gevoel bij Koninginnedag? Vrijmarkt, Oranjebitter, vanaf 10.30 uur voor de buis: daar loopt ze! Onze Koningin! Daar waar mijn vader en ik tijdens de uitzending van de ‘Matthäus Passion’ altijd ‘Sssst’ riepen als mijn moeder riep dat het eten op tafel stond, riep zij altijd ‘Sssst’ tijdens de uitzending van het Defilé op TV.
Ik ben dus opgegroeid mèt klassieke muziek en mèt liefde voor ons Koningshuis. En met een dwingend ‘Sssst’. Dat komt me deze dagen goed van pas. Om je in te leven in het verhaal van Ça Ira is het meegenomen dat je weet hebt van klassieke muziek, een Koningshuis, èn ‘Sssst’.
Is het meegenomen, dat je weet wat er zoal in deze wereld TE KOOP is. Is het meegenomen dat je weet dat niet alles je vanzelfsprekend wordt aangereikt. Is het meegenomen dat je hebt leren knokken. Tjee, is dat allemaal nodig om je in te leven in het verhaal van Ça Ira? Ja! En nog eens, Ja! Daar ben ik nog meer van overtuigd geraakt dan ik ooit had kunnen denken.

Met Ça Ira heeft Roger Waters een statement afgegeven, waar je niet omheen kunt. Waar je door geraakt wordt, of je dat nu wilt of niet. En het bewijs is geleverd. Wordt geleverd op Bevrijdingsdag 5 mei 2008. Als je luistert naar Ça Ira en je leest over de boodschap die ermee wordt doorgegeven, ontkom je niet aan dat ene zinnetje: ‘Everyone under the sun has the power to change the way the world is arranged.’

Eigenlijk is het ook wel heel bijzonder, dat dit ene zinnetje drijfveer is geworden van ruim 200 mensen. Twee-honderd! Waar het begon met 2. Waar zaterdag 26 april 2008 al een memorabele dag TUTTI in Tilburg is geworden, is het onomstotelijke bewijs dat Ça Ira in Holland ook ècht gaat gebeuren, ons huis ingedragen. Door Veerle en Rosalie. Onze gang staat vol met de programmaboekjes ‘Ça Ira for War Child’!!! Niks ‘Sssst’, schreeuw het maar van de daken.
En de door Paul Beuk vervaardigde en unieke lessenaars voor de Drie Solisten zijn klaar.
En de door Joost Gulien vervaardigde en unieke beelden ter ondersteuning van het verhaal, zijn klaar.
Nu het strakke schema voor de opbouw van het podium en de generale in het World Forum Theater op 4 mei, de ‘reparaties’ op 5 mei nog, en dan .. is het ècht bijna klaar. En degenen die daar niet van wakker liggen, hebben 6 mei toch ècht het nakijken. Ik garandeer jullie, het wordt een fantàstisch spektakel. Hoe heette het ook alweer ? Ça Ira in Holland! Om nooit te vergeten …

Dit is m’n laatste blog nog niet, hoor. Don’t worry. Van zoiets moet je toch afkicken? Ik blijf nog wel even in de lucht. By the way, al gelezen dat “Breathe in the air” ook in Ça Ira voorkomt?
Queensday. Bevrijdingsdag 5 mei 2008 treden Koning Louis Capet en Koningin Marie Antoinette voor het voetlicht. Roept de Priester op tot Revolutie! ‘Sssst’! A.s. maandag pas. Morgen Oranje Boven.

Veel plezier!


PS: Sfeer proeven? Zie de fotogallery van www.rogerwaters.eu. Tilburg 25 en 26 april 2008!

Geen opmerkingen: